Geschoren hagen van rode kornoelje

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Hayesbos en Verrebeekvallei

Beschrijving

De geschoren hagen van rode kornoelje bevinden zich ten noorden en ten zuiden van het perceel 127C. Dit kleine perceel ligt ten westen van de semi-gesloten hoeve met vakwerk. In de haag zijn enkele bol geschoren kornoeljes aanwezig als topiary. Het omhaagd perceel is als moestuin ingericht.

De hagen zijn naar het westen toe verlengd met jonge hagen. Het beweid perceel ten noorden is omhaagd met een jonge meidoornhaag met knotessen. Het perceel ten zuiden is aangeplant met een jonge hoogstamboomgaard met haagbeukhaag aan straatzijde.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele