Villa Eikenhoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Eikenhoeve

Beschrijving

Landhuis gelegen op hoek met Jagersdreef. Bij opname in 1980 binnen beboomde tuin met grasperk aan oostzijde en afgesloten met rododendronstruiken. Bepleisterd bakstenen gebouw van twee bouwlagen onder rieten zadel- en schilddaken, van circa 1905 naar ontwerp van J. Jacobs. Oorspronkelijk in cottagestijl, aangepast in 1950-60 en toen voorzien van rieten daken, erkers en aanbouwsels.

Inmiddels werd het domein verkaveld; landhuis heden onbewoond en bestemd voor afbraak.

• DE VOS - VAN KLEEF D., Le nouvel Anvers: cité-jardin, Antwerpen, 1907, P. 61-67.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

De villa werd niet afgebroken en is anno 2018 nog steeds bewaard met de erfgoedwaarden zoals beschreven in de inventaristekst opgemaakt tijdens de inventarisatie in de jaren 1970-1980.