Tulpenboom in kasteelpark Mariagaarde

Beschrijving

In het kasteelpark van Mariagaarde zijn ten westen van het kasteel nog een aantal 19de-eeuwse parkbomen bewaard gebleven. Op de 19de-eeuwse topografische kaarten van het Krijgsdepot (1871 en 1886) is te zien dat hier een cirkelvormig pad liep waarlangs de bomen waren ingeplant. In het westen van dit parkgedeelte staat een monumentale tulpenboom met een stamomtrek van 475 m. Deze boom, met een indrukwekkend silhouet, staat in het verlengde van de zichtas vanuit het kasteel richting park.

• DE MAEGD C. EN VAN DEN BROECK M. 2007: Historische tuinen en parken van Vlaanderen. Inventaris Limburg. Deel 3: Alken, Borgloon, Heers, Kortessem, Wellen, Brussel, Agentschap RO-Vlaanderen. Onroerend Erfgoed.

Auteurs: Kinnaer, Anse