Twee opgaande platanen in kasteelpark Mariagaarde

Beschrijving

Nabij één van de ingangen van het kasteelpark van Mariagaarde staan twee monumentale platanen. Het betreft een vroeg 19de-eeuwse toegang, ten noorden van het poortgebouw. De platanen staan ingeplant langs een voormalige oprijlaan. Deze liep achter het neerhof door naar het wagenhuis, gelegen in de westelijke vleugel van het kasteel. De achterste plataan is het dikst en heeft een omtrek van 543 cm. Dit is de dikste plataan van Limburg. De voorste plataan heeft een omtrek van 503 cm.

• DE MAEGD C. EN VAN DEN BROECK M., 2007, Historische tuinen en parken van Vlaanderen. Inventaris Limburg. Deel 3: Alken, Borgloon, Heers, Kortessem, Wellen, Brussel, Agentschap RO-Vlaanderen. Onroerend Erfgoed.

Auteurs: Kinnaer, Anse