Hakhout van hazelaar

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Maalbeekvallei

Beschrijving

Het hakhout van hazelaar bevindt zich in de zuidoostelijke hoek van een grasland in de vallei van de Maalbeek. De hazelaars staan naast een niet gekarteerde gracht en vlakbij een knotpopulier. Deze waterloop is mogelijk een bypass in functie van de waterhuishouding van de wal van de Charleroyhoeve aan de overzijde van de straat. Ten zuiden van de hazelaars bevindt zich een oudere muur, mogelijk een restant van een oud sluiswerk.

De variëteit van de hazelaars betreft lambertsnoot en gedeeltelijk een kruising ervan. De meest oostelijke hazelaar op het grasland is met een omtrek van 285 centimeter de dikste. In het tuingedeelte van Rijkenhoekstraat 31 staan recentere bruine hazelaars.

Auteurs: Vanmaele, Nele