Knoteik als hoekboom

Beschrijving

Deze zéér oude knoteik, ooklokaal gekend als de Bliksemboom, heeft een stamomtrek van 477 cm. Als we ons baseren op oude kadasterkaarten dan zien we dat de boom als hoekboom geplant is. Hij stond in de hoek van een perceel bij het begin van een afwateringsgracht en langs een voetweg. Van deze situatie is nu op het terrein niets meer te merken, alle percelen zijn nu samengevoegd en zijn allen als weiland in gebruik. De boom staat bijgevolg als solitair in het midden van het grasland. Door zijn inplanting heeft hij een sterk beeldbepalend voorkomen.

Auteurs: Van der Linden, Geert