Knotwilgenrij langs Lintbeek

Beschrijving

De knotbomenrij ligt in een weiland in de buurt van de Benedestraat. De soorten bestaan uit verschillende wilgensoorten, waaronder schietwilg. De bomenrij ligt op de perceelgrens en langs een waterloop. Deze perceelsrand vormt tevens de grens tussen de deelgemeenten Humbeek en Grimbergen. De meest oostelijke boom is de dikste en heeft een omtrek van 263 centimeter. De bomen vertegenwoordigen een bepaalde beheervorm uit het verleden waarbij beplantingen werden geschoren, gekapt, geleid of geknot. Ze werden geplant met een welbepaalde functie, zoals: brand-, ambachts-, bouw-, geriefhout, loofvoedering.

Auteurs: Vanmaele, Nele