Villa in cottagestijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa in cottagestijl

Beschrijving

Villa in cottagestijl van circa 1900 gelegen in beboomde en omhaagde (rododendrons) tuin. Grosso modo haakse vleugels van twee bouwlagen onder overkragende zadeldaken (kunstleien) waartussen aan oostgevel deels ingebouwde toren van drie bouwlagen onder ingesnoerde spits met uivormige bekroning (leien), enkele aanbouwsels van één bouwlaag.

Beschilderd bakstenen gebouw; kordonlijst met versierde baksteenfries en overkragende daklijsten op houten modillons. Uitkragend hoogste gedeelte toren op rondboogfries. Mooie rechthoekige houten veranda aan oostgevel onder afgeknot aanleunend schilddak (leien) waarop houten balkon. Voornamelijk getoogde vensters op lekdrempels en overluifelde deur.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita