Remise

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Remise

Beschrijving

Voormalige remise (koetshuis, stallingen, washok en zo meer) afhangend van het heden verdwenen "Hof van Grisar" te dateren in de tweede helft van de 19de eeuw. Nu ingericht als hoeve met gekasseide toegang en aan straat overblijfsel van ijzeren hek.

Aantal rechthoekige vleugels van één bouwlaag onder overkragende zadeldaken (Vlaamse pannen, nok parallel aan straat) waarin stallingen en woonhuis zijn ondergebracht.

Bakstenen gebouwen met gebruik van zwarte baksteen voor hoeklisenen en lisenen als travee-indeling. Rechthoekige originele poorten gevat in rondbogige omlijsting, boogveld met keperverband.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita