Jan Leenknegtboom

Beschrijving

De Jan Leenknegtboom is een opgaande zomerlinde die langs Tenhole, op een kruispunt van deels verdwenen loswegen, is geplant. Jan Leenknegt is een gerenommeerd glaskunstenaar woonachtig te Ronse. Zijn kunstobjecten worden veelal gepresenteerd en gefotografeerd in het ongerepte landschap waar de lindeboom deel vanuit maakt. Dit landschapselement krijgt via het artistieke werk van Jan Leenknegt veel aandacht en daarom kreeg het zijn naam. Door zijn solitaire inplanting is het een baken in het landschap.

• Atlas Cadastral parcellaire de la Belgique, Philippe-Christian Popp, uitgegeven tussen 1842-1879, schaal 1:5000

Auteurs: Van der Linden, Geert