Eikendreef Kasteel d'Ursel

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Domein d'Ursel

Beschrijving

Het kasteeldomein van kasteel d’Ursel is aan de noord- en westzijde afgeboord door een dreef bestaande uit lijnaanplantingen die de Edmond Vleminckxstraat en de Louis De Baerdemaekerstraat begeleiden. Het is een dreef die op traditionele wijze aangeplant is met opgaande zomereiken en die alvast in de zomer een lommerrijke passage garandeert. De dreef heeft een voornaam, monumentaal karakter omdat ze gelijkjarig, gelijksoortig en nog volledig is. Dergelijke aanplantingen werden steeds goed verzorgd omdat ze ook een economische betekenis hadden.

Auteurs: Van der Linden, Geert