Gekandelaarde zomereik

Beschrijving

Langs de perceelsgrens van een met grachten afgeboord weiland staat een enorme zomereik met een stamomtrek van 330 cm. Het is een oude snoeivorm waarbij alle zijtakken periodiek werden gesnoeid. Deze traditionele snoei wordt het kandelaren genoemd en staat gekend omwille van het gebruik voor loofvoedering en het oogsten van brandhout. In Engeland wordt deze oude snoeitechniek “shredding” genoemd.

• Rackham, Oliver (1986). The History of the Countryside: The full fascinating story of Britain's landscape. London: J.M. Dent & Sons Ltd. ISBN 0-460-04449-4

Auteurs: Van der Linden, Geert