Opgaande es in knotbomenrij bij Hof te Wassenhove

Beschrijving

Voorbij de toegangsdreef tot het Hof te Wassenhove staat aan de noordzijde van de toegangsweg naar het hof een bomenrij van hoog geknotte essen. In deze bomenrij staan naast een hakhoutstoof van linde ook een opgaande schietwilg en een flink uit de kluiten gewassen gewone es. De toegangsweg is hier aangelegd boven op een dam die het water ophoudt in de aanpalende vijver. Een spaarvijver die in stromend water voorzag om het rad van de watermolen in beweging te brengen. De boomwortels verstevigen het talud aan de noordzijde van de dam.

Auteurs: Van der Linden, Geert