Wilde wingerd Onze-Lieve-Vrouwecollege

Beschrijving

Een enorm groot ontwikkelde wilde wingerd bezet de volledige baksteengevel op de speelplaats van het Onze-Lieve-Vrouwecollege en is er geleid rond het Mariabeeld en rond de ramen in de gevel. De wingerd heeft een stamomtrek van 101 cm op 150 cm boven het maaiveld. De gevel die door de klimplant wordt bezet, heeft een hoogte van 13 meter en een lengte van 30 meter. Er zijn ook nog twee recentere aanplantingen met wingerd uitgevoerd en deze hebben respectievelijk een stamomtrek van 50 en 40 cm. Mogelijks is deze wilde wingerd één van de zwaarste exemplaren in België.

Auteurs: Van der Linden, Geert