Beschrijving

Hoeve met losstaande bestanddelen, namelijk woonstalhuis met aanleunend bakhuis ten noorden en schuur ten zuiden, afgezet met beukenhaag aan de straatzijde.

Woonstalhuis met woonhuis van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (kunstleien, riet, nok loodrecht op de straat); in de westgevel gedateerd 1836 (of 1876?) door middel van gesinterde steen. Verankerde bakstenen lijst- en puntgevels op gecementeerde plint; westelijke zijpuntgevel met vlechtingen. Woonhuis met rechthoekige, deels beluikte muuropeningen onder houten latei, de stallingen met halvemaanvenstertjes en getoogde deuren.

Haaks op het woonhuis, bakhuis onder zadeldak (Vlaamse pannen). Evenwijdig met het woonhuis, vernieuwde schuur of wagenhuis. De oorspronkelijke schuur is heden het "Bijenteeltmuseum".