Villa

Beschrijving

Villa bestaande uit twee haakse vleugels van twee en een travee en twee bouwlagen onder leien zadeldaken; de rechter vleugel bekroond met stompe vierkante toren onder ingesnoerde naaldspits. Cottagestijl te dateren circa 1900-1910.

Bakstenen lijst- en puntgevels, horizontaal gemarkeerd door witgeschilderde speklagen. De linker gevelpartij met terras en balkon, laatstgenoemde met gietijzeren leuning. Straatzijde afgezet met fraaie gietijzeren hekken. Inmiddels totaal verbouwd.

• VORSSELMANS J., Het Hotelwezen te Heide-Kalmthout vóór 1914, in Calmpthoutania, jaargang XIX 1967 nummer 4, p. 79-82.

Auteurs: Plomteux, Greet