Lindehakhoutstoof Widooie Boompje

Beschrijving

De oude lindehakhoutstoof, in de volksmond 'Bedeu Beumke' of 'Widooie Boompje' genoemd is een oude grensboom langs de Herenbaan. Op historische kaarten is op deze locatie al een solitaire boom aanwezig. De stoof staat op de grens tussen de drie deelgemeenten Piringen, Widooie en Koninksem. Bovendien fungeerde de linde ook als hoekboom om een aantal administratieve percelen in het landschap duidelijk te onderscheiden. De linde zou door de bliksem zijn getroffen waardoor er uit het oude wortelstelsel meerdere stammen zjn beginnen opschieten.

• Topografische kaart van België, Philippe Vandermaelen, uitgegeven in 1846-1854, schaal 1:20.000.

Auteurs: Van der Linden, Geert