Opgaande esdoorn met bonte bladeren in bomengroep bij poel

Beschrijving

De opgaande esdoorn met bonte bladeren staat in een bomengroep met witte paardenkastanje, plataan, esdoorn en een tweede plataan aan de rand van een poel. De bomengroep en poel bevinden zich aan de rand van een weiland, palend aan een holle weg en gelegen in de omgeving van het Kasteel Altenbroek. Deze grote boom, met een omtrek van 2,58 meter, bevindt zich ten zuiden van het kasteel Altenbroek, en maakt vermoedelijk deel uit van de landschappelijke parkaanleg in de omgeving van het domein. Het betreft een bijzondere soort die typerend is voor parkbeplantingen. In de parkaanleg wordt deze soort gebruikt omwille van zijn kleurschakeringen. Hier is hij ook aangeplant in functie van het voorkomen van erosie van de poeloever.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele