Houtkant op talud

Beschrijving

De houtkant bevindt zich op een talud ten oosten van het Alsbos. De gemengde houtkant tussen weiland bestaat uit hakhout van gewone es (omtrek tot 450 cm), hakhout van gewone hazelaar, eenstijlige meidoorn, hulst, opgaande zoete kers, zomereik en ruwe berk. De natuurlijke verrijking bestaat uit bosrank, sleedoorn, roos en rode kornoelje.

Op de Kabinetskaart van de Ferraris (1771-1778) zijn deze percelen als bos gekarteerd. Vanaf de Popp-kaart (1842-1879) is de huidige perceelsstructuur herkenbaar. Vermoedelijk is de houtkant aanwezig vanaf de ontbossing in de eerste helft 19de eeuw.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele