Geschoren prieel van gele kornoelje in oude moestuin

Beschrijving

Het geschoren prieeltje van gele kornoelje maakt deel uit van een moestuinsite langs de Voer. Het loverprieel staat naast een houten kruis.

Het prieeltje heeft een diameter van circa 4,2 meter en is 3,5 meter hoog (opname in 2011). Het prieeltje bevindt zich tegenover het ursulinnenklooster te ’s Gravenvoeren, te midden van een bebouwde omgeving. Dit prieeltje vertoont een representatieve groeivorm voor de soort en is een mooie topiary van gele kornoelje. Het prieeltje is een sierelement in een oude moestuinsite en getuigt van een oude beheersvorm uit het verleden. Deze topiary heeft een hoge ruimtelijk structurerende en beeldbepalende functie in het centrum van ’s Gravenvoeren en vormt een traditioneel groenelement in het dorpscentrum.

Bron: Onroerend Erfgoed Limburg, Beschermingsdossier DL002579, Houtig erfgoed, beschermingsdossier (S.N., 2009).
Auteurs: Van der Linden, Geert