Op stam gezette gele kornoelje

Beschrijving

Op het erf van een inmiddels verdwenen hoevetje staat achteraan een zeldzame op stam gezette gele kornoelje. Gele kornoelje werd als fruitboom geplant, maar was eveneens een houtsoort die gekend stond voor het maken van hamerstelen.

Maeleveld is het meest noordelijke deel van Nieuwerkerken en is begrensd door de straten Maleveld en Achtermaal. Binnen dit gebied zijn verschillende erfgoedelementen aanwezig. Hoekboom van gekandelaarde winterlinde met boomkapel, opgaande populieren en wilg als hoekbomen, bomenrij van hoog gekandelaarde zwarte populier, kaphaag van haagbeuk, opgaande winterlinde, op stam gezette gele kornoelje.

Auteurs: Van der Linden, Geert