Gasthuishoeven

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gasthuishoeven

Beschrijving

Op gronden van Sint-Elisabethgasthuis van Antwerpen opgerichte, sterk verbouwde hoeven met losstaande bestanddelen, met kern uit de 18de eeuw(?). Inplanting te midden van akkerland en door beukendreef verbonden met de steenweg.

Nummer 697: bestaande uit woonstalhuis van één bouwlaag onder wolfsdak (nok loodrecht op de straat) en parallel gelegen langsschuur eveneens onder wolfsdak aan noordzijde.

Nummer 699: bestaande uit T-vormig woonstalhuis (nok parallel aan de straat) van één bouwlaag onder zadeldaken, langsschuur (nok loodrecht op de straat) onder zadeldak aan zuidzijde, stallingen en bakhuis aan westzijde en enkele stallingen aan oostzijde.

Auteurs: Wylleman, Linda