Knotbomenrijen van els en schietwilg

Beschrijving

Langs enkele akkerpercelen bij Elshout is perceelsrandbegroeiing met in hoofdzaak zwarte els en in mindere mate schietwilg aangeplant. Langs de houtkanten zijn er soms ook nog grachten of sporen van grachten aanwezig. Op de Kabinetskaart van de Ferraris (1770-1778) werden de houtkanten reeds ingetekend. Deze houtkanten vormen een van de weinige relicten van het historische bulkenlandschap. De houtkant is hier gevormd door elzenknotbomenrijen en een knotbomenrij met schietwilg.

• Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden voor Zijn Koninklijke Hoogheid de Hertog Karel Alexander van Lotharingen, Jozef Jean François de Ferraris, Koninklijke Bibliotheek van België, uitgegeven in 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000

Auteurs: Van der Linden, Geert