Villa Hubert

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Hubert

Beschrijving

Zogenaamd Villa Hubert (zie opschrift borstwering). Burgerhuis van het enkelhuistype van 1907 in eclectische stijl met neo-Vlaamserenassance-inslag; naar ontwerp van aannemer Fr. Hellemans in opdracht van J. Leys-Segers. Bouwtoelating 28 december 1907. Omringende tuin.

Baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) met centraal dakvenster in trapgevel. Voorgevel bezet met geel gekleurde baksteen, vlakke banden en gekorniste puilijst van arduin. Rechthoekige vensters en deur met geprofileerde lateien en ontlastingsbogen; bewaard houtwerk.

• Hove, Technische dienst, bouwaanvraag 1907-14.

Auteurs: Wylleman, Linda