Beschrijving

Eenvoudige hoeve met losstaande bestanddelen, van circa 1877, verbouwd in de 20ste eeuw; gebouwd in opdracht van Bestuur der Burgerlijke Godshuizen van Antwerpen, heden Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (O.C.M.W.). Bouwtoelating van 22 juli 1877.

Woonstalhuis (nok parallel aan de straat), stallingen en schuur (nokrichting parallel aan de straat) aan noordzijde en mestvaalt (nok loodrecht op de straat) aan oostzijde. Omhaagd domein. Verankerde bakstenen gebouwen van één bouwlaag onder zadeldaken (Vlaamse en mechanische pannen). Mestvaalt met bakstenen voet waarop stijlen en gebint die zadeldak steunen.

• Hove, Technische dienst, dossier oude bouwvergunningen.

Auteurs: Wylleman, Linda