Langgestrekte hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Kleine langgestrekte hoeve van circa 1903 naar ontwerp van Jaak Winters en gebouwd in opdracht van voormalig Bestuur der Burgerlijke Godshuizen van Antwerpen, heden Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn (O.C.M.W.).

Woonstalhuis (nok parallel aan de straat), houten wagenhuis (nok loodrecht op de straat) aan zuidzijde, schuren (nokken parallel aan en loodrecht op de straat) uit het tweede kwart van de 20ste eeuw (?) aan zuidoost- en zuidwestzijden; moestuin aan noordelijke voorzijde. Rechthoekig bakstenen woonstalhuis van één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen). Deurtravee verhoogd met getoogd dakvenster onder zadeldekje. Beluikte rechthoekige vensters met houten lateien, dito deur. Aan erfzijde getoogde muuropeningen en rechthoekige poorten.

Houten wagenhuis, met hooizolder, onder zadeldak (mechanische pannen). Open wagenberging met onbewerkte, ontschorste boomstammen die zoldergedeelte met verticale beplanking ondersteunen.

• Archief Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn, Plannen, nummer 112.

Auteurs: Wylleman, Linda