Zeven gekandelaarde eiken

Beschrijving

Bij de Sint-Eligiuskerk staat een rij van acht bomen waarvan zeven eiken en één vrijheidslinde. De zeven Amerikaanse eiken zijn gekandelaard en staan op regelmatige afstand van elkaar langs het smeedijzeren hek bij het kerkhof.

De eikenbomen hebben van oost naar west een omtrek van: 173, 247, 246, 215, 165, 229, 236 cm. Op de meest oostelijke boom na (draaiwortels en zwammen) zijn de bomen zijn in goede conditie.

Auteurs: Van der Linden, Geert

Aanvullende informatie

De bomenrij met de zeven gekandelaarde eiken is gerooid in december 2019 in functie van de heraanleg van de N70. Men voorziet de aanplant van nieuwe eiken na de werken.