Kastanjedreef Kasteeldomein van Vinderhoute

Beschrijving

Dreef bestaande uit oude opgaande tamme kastanjes deel uitmakend van het kasteeldomein van Vinderhoute. De bomen hebben zware omtrekken en zijn mogelijks bij de 200 jaar oud. Om de juiste plantdatum te kennen is verder dendrochronologisch onderzoek noodzakelijk. Ook al zien we dat het een oude dreef betreft, de huidige inplanting van de dreef komt niet overeen met de intekening op de oude kaarten (Popp, Vandermaelen en de Atlas der Buurtwegen). Mogelijks heeft een landmeter zich vergist bij het opmaken van de eerste kadasterkaarten en is men die fout blijven overnemen (ook op de Vandermaelenkaart). Recente kadasterkaarten vermelden de juiste intekening van de dreef.

• Topografische kaart van België, Philippe Vandermaelen, uitgegeven in 1846-1854, schaal 1:20.000.

Auteurs: Van der Linden, Geert