Gekandelaarde haagbeuk als hoekboom

Beschrijving

De gekandelaarde gewone haagbeuk is aangeplant bij een perceelsgrens bij een poel, horende bij hoeve Wilgendam, die reeds op de Kabinetskaart van de Ferraris (1770-1778) ingetekend is. De boom is in een kadastrale hoek aangeplant en fungeerde als hoekboom. De knothoogte bedraagt zeven meter.

• RACKHAM O. 1986: The History of the Countryside: The full fascinating story of Britain's landscape, London.
  • De Kabinetskaart van de Oostenrijkse Nederlanden van Jozef Jean François de Ferraris, opgesteld tussen 1770-1778, schaal 1:11.520 herleid naar 1:25.000. Koninklijke Bibliotheek van België, http://www.kbr.be/collections/cart_plan/ferraris/ferraris_nl.html.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele