Twee natuurlijk gevormde hazelaars

Beschrijving

De site van het Hof te Kwatem is al zichtbaar op de Kabinetskaart van de Ferraris (1770-1778). In die periode is Kwatem een gehucht waar verschillende hoeves bij elkaar gegroepeerd zijn. Enkel de hoeve Hof te Kwatem bleef tot op vandaag bestaan.

De twee natuurlijke gevormde hazelaars bevinden zich tegen de tuinmuur van het Hof te Kwatem, aan de westelijke zijde van het perceel. Deze muur was al aanwezig op het einde van de 19de eeuw. De noordelijkste struik heeft aan de basis een hoogte van 8 m en een omtrek van 600 cm. De zuidelijkste struik heeft een hoogte van 9 m en een omtrek aan de basis van 500 cm.

Auteurs: Kinnaer, Anse; Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele