Lindenprieel in pastorietuin Sint-Denijsparochie

Beschrijving

In de noordoostelijke hoek van de tuin van de pastorie van de Sint-Denijsparochie is een ovaalvormig lindenprieel aangeplant op een heuveltje. De aanplanting werd gerealiseerd met zilverlinden (Tilia tomentosa) vermoedelijk de cultuurvariëteit ‘Brabant’. Op het moment van de inventarisatie waren de bomen pas ontdaan van hun takken. Het prieel bestaat uit zes geleide zilverlindes met een knothoogte van 300 cm. De doormeter van het prieel bedraagt 3,7 m à 4,8 m (gemeten as op as). De bomen hebben stamomtrekken van 218, 247, 174, 206, 154 en 185 cm, telkens gemeten op een hoogte van 1 meter boven het maaiveld. Er zijn draadstangen verwerkt bij gespleten zijtakken.

Auteurs: Van der Linden, Geert