Noodwoningen

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Noodwoningen

Beschrijving

Rechthoekige gebouwen van één bouwlaag onder zadeldaken (nok loodrecht op de straat, golfplaten of bitumen), van 1950-52. Gelegen binnen omheinde of omhaagde tuintjes. Opgebouwd uit beschilderde betonplaten; rechthoekige muuropeningen .

Auteurs: Wylleman, Linda

Aanvullende informatie

Van de rij noodwoningen (nummers 209-211, 215-223, 233-237) werden drie woningen (nummers 215, 217 en 235) gesloopt.

• Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto’s 2012, Callebeekstraat 215-217, 235, Hemiksem [online], https://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 6 juni 2022).
Auteurs: Jacobs, Els