Natuurlijk gevormde mispel in afsluitingshaag

Beschrijving

De mispel is natuurlijk gevormd in een geschoren meidoornhaag op de perceelsgrens van een weiland ten oosten van de hoeve. De mispel staat in de afsluitinghaag van eenstijlige meidoorn die ook een op enen gezette struik van eenstijlige meidoorn en opgaande en geknotte bomen bevat.

Het betreft hier een cultuurvariëteit van mispel die gehouden werd omwille van de grote vruchten. Door de mispels in de haag te voorzien werd de nuttigheid van de haag als afsluiting verhoogd door er een opbrengst met vruchten aan toe te voegen. Mispel werd geoogst na de eerste vorst, hierdoor werd het vruchtvlees zacht en eetbaar.

Auteurs: Van der Linden, Geert; Vanmaele, Nele