Hakhoutstoof van linde

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Kemmelberg en omgeving

Beschrijving

Hakhoutstoof van zomerlinde, vermoedelijk voortkomend uit een voormalige opgaande kruispuntboom bij het pleinvormig kruispunt van de Lokerstraat en de Kattekerkhofstraat en tevens aan het begin van de Kruisweg en Calvarieberg op de Lettenberg. Volgens de Popp-kaart gesitueerd bij het toponiem 'De drie Linden' of 'Katte Kerkhof'. De hakhoutstoof heeft een 6-tal stammen, die mogelijk als spaartelgen in een cirkelvorm zijn opgegroeid.

• Atlas Cadastral parcellaire de la Belgique, Philippe-Christian Popp, uitgegeven tussen 1842-1879, schaal 1:5000

Auteurs: Van der Linden, Geert