Gekandelaarde linde bij Goed van den Bogaerde

Beschrijving

Ten zuidwesten van de boerenwoning Goed van den Bogaerde staat een gekandelaarde linde die gezien zijn oriëntatie ten opzichte van het huis hoogst waarschijnlijk de functie heeft vervuld van schermboom. Op het moment van de inventarisatie in 2008 wist de negentigjarige bewoner, die reeds 60 jaar in het pand woont, te vertellen dat de boom vroeger nuttig was voor de honingproductie. Hij zei: "ze zetten er bieën in". Het is een zomerlinde met een stamomtrek van 359 cm (2008) die nog een relict vormt van de 18de-eeuwse aanleg bij het boerenerf.

Auteurs: Van der Linden, Geert