Lindenprieel bij pastorie

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern Opvelp

Het lindenprieel maakt deel uit van de pastorietuin bij de pastorie van Opvelp.

Het lindenprieel bestaat uit 8 geknotte lindes, geknot op een hoogte van 250 à 300 cm, aangeplant in een cirkel. Een van deze lindes bestaat uit twee vergroeide stammen. De omtrek van het volledige lindenprieel bedraagt 1235 cm. De individueel stamomtrekken zijn gemeten en bedragen 124 cm, 114 cm, 72 cm, 129 cm, 77 cm, 118 cm, 152 cm en 96 cm (opname in 2008).

Het prieel is ruimtelijk afgesloten van de rest van de pastorietuin door een draadafsluiting en staat in een openbaar plantsoen tussen de gemeentelijke kleuterschool en pastorietuin.

Auteurs: Van der Linden, Geert