Geschoren haag als erfafsluiting

Beschrijving

De geschoren weerhaag bestaat hoofdzakelijk uit gewone beuk en eenstijlige meidoorn, aangevuld met sleedoorn, gewone es en hop en vormt de afscheiding tussen de Boulevardstraat en de huiskavel van een boerenerf.

De haag vormt een historische eenheid met de hoeve in U-vorm ten zuidwesten ervan. Deze wordt omstreeks 1800 gedateerd. De goed onderhouden haag is door haar lengte en gevarieerde samenstelling beeldbepalend in de Boulevardstraat en getuigt van een beheervorm uit het verleden waarbij beplantingen geschoren werden. Bovendien is deze haag een relict van een kleinschalig landschap waarin het beplanten van perceelsranden algemeen was.

Auteurs: Wijnant, Jo; Van der Linden, Geert