Opgaande kapellinde bij de Onze Lieve Vrouw van Bijstandkapel

Beschrijving

Op de hoek van de Beninksstraat en de Kapellekensweg staat de Onze-Lieve-Vrouw-van-Bijstandskapel met daarachter een opgaande Hollandse Linde.

Deze linde werd in 1987 aangeplant ter vervanging van het oorspronkelijk exemplaar, die vermoedelijk was aangeplant bij de bouw van de kapel in de 18de eeuw.

De oude linde, een Hollandse linde met een stamomtrek van 4,30 m (op 150 cm), een hoogte van circa 25 m en een takvrije stam van circa 3 m, werd omwille van veiligheidsredenen gekapt en vervangen door de huidige kapellinde. Voor de heraanplant koos men voor de grootst mogelijke Hollandse linde verkrijgbaar in de kwekerijen. Op die manier werd het beeldbepalend karakter van kapel met linde zo min mogelijk aangetast.

Auteurs: Kinnaer, Anse; Paesmans, Greta