Gelegde meidoornhaag

Beschrijving

Langs het Visserspad werd in 2007 een oude uitgegroeide meidoornhaag volgens hedendaagse inzichten gelegd, dit is een vlechttechniek waarbij de haag als afsluiting ondoordringbaar wordt gemaakt. Dit gebeurde echter zonder voorafgaande verjonging op zwaar hout. Indien deze haag weer op voldoende wijze regenereert dan biedt deze toegepaste techniek mogelijkheden voor het onderhoud van sterk uitgegroeide en verwaarloosde meidoornhagen. De meidoornhaag grenst langs de straatzijde een van de vijvers af die deel uitmaken van het domein rondom de voormalige abdijhoeve Hof te Lansrode.

Auteurs: Van der Linden, Geert