Enenboom als hoeklinde

Beschrijving

Op het moment van inventarisatie was de historische context ter plekke volledig zoek. De situatie werd duidelijker op oude kaarten zoals de Popp-kaart en de Atlas der Buurtwegen. Een opgaande winterlinde, gekend onder de naam Enenboom, werd geplant als hoekboom bij een complexe eigendomssituatie met percelen die bovendien met veldwegen werden doorkruist. De boom is minstens 125 à 150 jaar oud en heeft een zéér eigenaardige groeivorm. De opslag aan de stambasis is uitgegroeid tot zware gesteltakken en heeft hierdoor het voorkomen van een zware struik. De omtrek van de boom gemeten als struikvorm bedraagt 1270 cm aan de basis.

Auteurs: Van der Linden, Geert

De boom is door de verkaveling verdwenen.