Pastorie van de Sint-Petrusparochie

Beschrijving

Pastorie van Sint-Petrusparochie uit 1860-61, naar ontwerp van Eugeen Gife; vergroot in 1870-71, hersteld in 1947 (architect Eduard Van Ballaer) en 1961.

Alleenstaand dubbelhuis met omhaagde tuin; drie traveeën en twee bouwlagen, lage achteruitspringende bijbouwen van één travee, zadeldaken (leien en mechanische pannen, nok parallel aan de straat). Beraapte lijstgevel met steekboogvormige muuropeningen in platte bandomlijsting, beluikte vensters op begane grond. Rechts van de deur: arduinen gevelsteen met inscriptie "T. Teichmann/ Gouv.: C. Sas Burgemeester: E. Gife Arch. 1860".

• Provinciaal Archief Antwerpen, Pastorieën, Kalmthout, Kalmthoutse Hoek, Sint-Petrus, dossiers 1, 2, 4, 5.

Auteurs: Plomteux, Greet; Steyaert, Rita