Lindendreef bij kasteelgracht kasteeldomein Leeuwergem

Beschrijving

De dreef ten noorden van het kasteel van Leeuwergem, langs de kasteelgracht, bestaat uit enerzijds een jonge opgaande bomenrij die werd aangeplant in de tweede helft van de 20ste eeuw (dit zijn telkens de bomenrijen dichtst bij de vijver). De buitenste bomenrij anderzijds bestaat nog uit de bomen die zijn aangeplant bij de aanleg van het domein in de 18de eeuw. Deze oude lindes zijn traditioneel gekandelaard, er zijn nog 10 van de 15 originele lindes aanwezig. De bomenrijen aan de waterkant werden vervangen door jonge Hollandse linden; de oude gekandelaarde linden zijn zomerlinden.

Auteurs: Van der Linden, Geert