Moerbei in gewezen moestuin

Beschrijving

In een weiland gelegen aan de overkant van een boerderij staat een mooi ontwikkelde moerbei. Naar verluid werd het perceel aansluitend bij de moerbei als moestuin gebruikt. De boom is voor zijn soort flink uit de kluiten gewassen en heeft een stamomtrek van 170 cm, een kruindoormeter van 12 meter en een totale hoogte van 8 meter. De zwarte moerbei werd er geplant als fruitboom. Van de rijpe vruchten kan je siroop, jam, gelei en fruitwijn maken. Door het gewicht van de kruin raken de zijtakken de grond. Oude moerbeibomen vertonen deze typische liggende groeivorm.

Auteurs: Van der Linden, Geert