Opgaande winterlinde als welkomstboom

Beschrijving

Een opgaande winterlinde werd als welkomstboom geplant bij een inmiddels verdwenen hoevetje. Winterlinde is als soort eerder zeldzaam, doch hier op Maleveld staan er twee. Mogelijks is de welkomstlinde een nakomeling van de oudere gekandelaarde winterlinde als kapel- en hoekboom en zijn ze bijgevolg genetisch verwant.

Maeleveld is het meest noordelijke deel van Nieuwerkerken en is begrensd door de straten Maleveld en Achtermaal. Binnen dit gebied zijn verschillende erfgoedelementen aanwezig. Hoekboom van gekandelaarde winterlinde met boomkapel, opgaande populieren en wilg als hoekbomen, bomenrij van hoog gekandelaarde zwarte populier, kaphaag van haagbeuk, opgaande winterlinde, op stam gezette gele kornoelje.

Auteurs: Van der Linden, Geert