Boerentopiary van twee geschoren buxussen

Beschrijving

Het boerentuintje ten noordwesten van de vierkantshoeve Goed Ten Daele bestaat uit een gaanpad dat begint aan de deur, een siergedeelte aansluitend aan de woning en verder verwijderd het nutsgedeelte dat werd gebruikt als moestuin. In het siergedeelte werden snijbloemen gekweekt en werden wintergroene struiken zoals buxus in kunstmatige vormen gesnoeid. Hier bestaat de topiary uit een cilindervormige basis met erboven één of twee cilindervormige etages met in de top een diervormig figuur. In dit geval gaat het om de figuur van een kip. Op het erf staat ook een lindeprieel als zomerhuis.

Auteurs: Van der Linden, Geert