Twee gekandelaarde kraakwilgen als welkomstboom

Beschrijving

De toegang tot het boerderijerf is beplant met twee gekandelaarde kraakwilgen. Hoewel meestal linde wordt gebruikt, bestaan hier de welkomstbomen uit kraakwilg. Het zijn bomen met enorme stamomtrekken, de zwaarste boom had een stamomtrek van 432 cm. De kans is groot dat deze wilgen hier ook zijn gezet om wilgentenen te oogsten waarmee men manden kon vlechten of herstellen. Dat de vroegere bewoner kennis had van de wilgensoorten waarmee men kon vlechten blijkt ook uit de aanwezigheid van onder andere gele bindwilg. Op het erf is ook nog een knotveldesdoorn aanwezig.

Auteurs: Van der Linden, Geert