Twee op stam gezette mispels in meidoornhaag

Beschrijving

De tuin wordt aan de straatzijde afgesloten met een geschoren meidoornhaag met daarin twee mispels die op een onderstam van meidoorn geënt zijn. Daar de enting op een hoogte van 180 cm is uitgevoerd, steken de kruintjes van de mispels, met een diameter van circa vijf meter, boven de scheerhaag uit.

Het betreft hier een cultuurvariëteit van mispel die gehouden werd omwille van de grote vruchten. Door de mispels in de haag, die een voormalige boomgaard afsloot, te voorzien werd de nuttigheid van de haag als afsluiting verhoogd door er een opbrengst met vruchten aan toe te voegen. Mispel werd geoogst na de eerste vorst, hierdoor werd het vruchtvlees zacht en eetbaar. In de meidoornhaag staat ook een opgaande beuk.

Auteurs: Van der Linden, Geert