Houtkant op talud

Beschrijving

Het talud langs de Krekelstraat en langs de steile losweg naar de hoger gelegen akker is beplant met een houtkant bestaande uit gewone esdoorn, zwarte els, gewone es, sleedoorn en wilg. De aanplantingen zijn traditioneel uitgevoerd op de kop of in de bovenste helft van het talud. De houtkant heeft tot doel om het talud te verstevigen en om op deze wijze erosie te bestrijden en werd als hakhout beheerd om te voorzien in: brand-, ambachts-, bouw-, geriefhout en loofvoedering. In de houtkant staat een knoteik als hoekboom. Ook langs de Noordlaan wordt dit perceel begrensd door een houtkant op talud.

Auteurs: Van der Linden, Geert