Op stam gezette meidoorn

Beschrijving

Op de perceelrand van een weiland langs de Kortendries staat een op stam gezette meidoorn, vermoedelijk als relict van een meidoornhaag. Op de militaire topografische kaart uit 1933 is immers te zien dat zich hier toen een omhaagd perceel bevond.

De meidoorn is uitgegroeid tot een klein boompje met een stamomtrek van 120 centimeter en een totale hoogte van 10 meter. Deze traditionele beheersvorm was vooral bedoeld voor het aanmaken van rechte stammetjes voor bepaalde toepassingen als gerief- of constructiehout.

• Kaart van België, Militair Cartografisch Instituut, uitgegeven tussen 1928-1950, schaal 1:20.000.

Auteurs: Van der Linden, Geert