Markeringsboom bij de toegangsdreef tot het Hof 't Hembeke

Beschrijving

Het begin van de toegangsdreef tot het Hof ’t Hembeke wordt gemarkeerd door een opgaande es. De toegangsdreef is voor het eerst zichtbaar op de kadasterkaart van Popp. Deze lange, met bruine beuken beplante, dreef loopt over verschillende kadastrale percelen en is op oude kadasterkaarten aangeduid met streepjeslijnen. Om de ligging van de toegangsdreef op het terrein te fixeren werd een markeringsboom geplant.

• Atlas Cadastral parcellaire de la Belgique, Philippe-Christian Popp, uitgegeven tussen 1842-1879, schaal 1:5000

Auteurs: Van der Linden, Geert